ZGJEDHJE 2019

 

KOMUNIKATË PËR MEDIA ora 21:00

05.05.2019, Shkup

 

Asociacioni qytetar MOST i ka vëzhguar zgjedhjet e sotshme me më shumë se 1.500 vëzhgues. Në 1.160 vendvotime, të zgjedhura sipas një shembulli të rastësishëm dhe reprezentativ, u vendosen po aq vëzhgues, me çka u mbuluan 33% i numrit total të vendvotimeve të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Sipas të dhënave të fituara nga PVT programi, dalja e votuesve është 46,55% me margjinë të gabimit prej +/- 0,5%. Përqindja e fletëvotimeve të pavlefshme është 3,56%.

Nga numri total i votave, me margjinë të gabimit maksimal prej +/- 0,5% janë të fituara rezultatet në vijim:

  1. Gordana Siljanovska Davkova – 44,93%
  2. Stevo Pendarovski – 51,51%

Vlerësimin preliminar për zgjedhjet e realizuara Asociacioni qytetar MOST do t’a kumtojë në konferencën për shtyp që do të mbahet gjatë ditës së nesërme, ndërsa termini për të njejtën do të kumtohet më tej.

Misioni.

MOST-i punon në nxitjen e qytetarëve dhe mobilizimit të tyre që të shfrytëzojnë të drejtat e tyre me qëllim të përforcimit të kulturës demokratike në Maqedoni, zmadhimi i kapacitetit demokratik të organizatave qytetare, institucioneve dhe aktorëve politik, përmes shkaktimit të partneriteteve të qëndrueshme.

maxresdefault
unspecified
038_IMG_6037
democracy-concept

Projektet.

Projektet Vijuese

More information about our ONGOING Projects

Projektet që kanë mbaruar

More information about our FINISHED Projects

2,846

Qytetarë të Përfshirë

17

Projekte të Realizuara

15

Zgjedhje të vëzhguara