Локални избори 2005

Локални избори 2005

▪ ▪ Локални Избори 2005

         Проектот „Домашно набљудување на локалните избори 2005“, МОСТ започна да го реализира во средината на месец јануари 2005, во рамките на програмата Одговорност и транспарентност.

Присуството на граѓаните на избирачките места како непристрасни и непартиски набљудувачи, придонесува кон зголемување на транспарентноста на целиот изборен процес и ја зголемува довербата на сите граѓани во резултатите.

За овие избори МОСТ планира да регрутира, обучи и распореди 3.500 набљудувачи.

Набљудувачите ќе бидат распоредени на околу 60% од избирачките места.

Активностите на проектот ќе бидат реализирани преку 19 регионални канцеларии.

Со реализација на овој проект МОСТ ќе продолжи да дава свој придонес во непречено одвивање на демократските процеси во државата.
 
Финален извештај

Прес конференции

Политичка ситуација во РМ

Рокови за спроведување на изборните активности

Донатори

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Blue Dark_Blue Cyan Purple Green Tomato Yellow

Body

Background Color
Text Color

Spotlight10

Background Color

Footer

Note: Layout Contact-Us is applied only for menu Contact Us and menu About Us.
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction