Домашно набљудување

СООПШТЕНИЕ ЗА МЕДИУМИ – 11:00 часот

By јули 15, 2020 No Comments

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

 

СООПШТЕНИЕ ЗА МЕДИУМИ11:00 часот

15.07.2020, Скопје

Според потврдените информации добиени од набљудувачите и регионалните канцеларии на МОСТ, на гласачките места покриени од МОСТ нема неправилности, а гласањето се одвива безбедно, со почитување на здравствените протоколи

Според податоците добиени од ПВТ програмата (паралелно сумирање на гласовите), која претставува математичко-статистички научен метод, одѕивот на гласачите по изборни единици е следниот:

ИЕ 1 – до 9 часот 8,37%, до 10 часот 12,55%

ИЕ 2 – до 9 часот 6,80%, до 10 часот 10,55%

ИЕ 3 – до 9 часот 8,66%, до 10 часот 13,68%

ИЕ 4 – до 9 часот 7,82%, до 10 часот 12,85%

ИЕ 5 – до 9 часот 6,63%, до 10 часот 10,99%

ИЕ 6 – до 9 часот 3,41%, до 10 часот 5,56%

Следната прес-конференција ќе се одржи во 15 часот.

# # # # #

Проектот „Домашно набљудување на предвремените парламентарни избори 2020“ е поддржан од: Британска амбасада Скопје, Амбасадата на Кралството Холандија и Швајцарската агенција за развој и соработка.

Ставовите во ова соопштение се одговорност на МОСТ и не ги одразуваат секогаш ставовите на поддржувачите на проектот.

За дополнителни информации: Граѓанска асоцијација МОСТ  тел. 02/ 30 99 384

Leave a Reply